MASTERCLASS COUTURE CORSET

English version

 

Iedereen kent de prachtige strapless jurken die worden gedragen in glamour films door sterren als Grace Kelly, Audrey Hepburn en Julia Roberts.

Aan de binnenkant van deze creaties zit een corset constructie zoals bijvoorbeeld een Christian Dior die maakte. Het bijzondere van deze top is de hele lage rug die velen heeft verbaasd. Maar hoe blijft deze top zo op zijn plek? Dit strapless ontwerp zakt bijvoorbeeld niet af maar beweegt mee met het lichaam! Tegenwoordig hebben bijna alle couture jurken deze constructie aan de binnenkant.

 

Tijdens de masterclass worden ook voorbeelden uit de couture collectie van LeonLeon bekeken om te zien hoe verschillende corset constructies zijn verwerkt in de creaties. Een van de specifieke kenmerken van het corset zoals Leon deze maakt,  is de lage rug. Je leert de geheimen van dit couture corset en hoe je dit kan gebruiken bij je eigen werk.

 

Programma en technieken

Patroon tekenen, toile van het korset maken, afpassen, knippen op maat van baleinen en baleintunnels, korset maken, V-balein inzetten, mouleren, toile vertalen naar patroon, dubbelen bovenstof en organza, doorslaan patroon, in elkaar zetten van de boventop, biaisband en gros grain band maken, assembleren korset en top, sluitingen inzetten en verder afmaken.

Kennis van naai-technieken en ervaring met naaien en patroontekenen is vereist.

 

Huiswerk: minimaal een dag per week

Kosten 995 euro ex btw, materialen inclusief

 

Duur 4 dagen, elke keer op een zaterdag van 10.00 tot 16.30.

Data worden per seizoen bekend gemaakt per mail.

Minimaal 4, maximaal 6 personen per masterclass.

 

Locatie: LeonLeon, Oudezijds Voorburgwal 316, 1012GM, Amsterdam

Meer info: 06 48198662 of  info@leonleon.com