MASTERCLASS BIAS CUT

English version

Schuin van draad gemaakt kleding is prachtig en een bias cut jurk ademt absolute glamour en comfort.

Het verwerken ervan is echter zeer lastig en vergt een totaal andere manier van denken wat betreft het knippen, vormen en naaien van materiaal.

Couturier Leon Klaassen Bos ontwikkelde in 2014 een 5 daagse masterclass voor kleermakers met ervaring om zich te kunnen verdiepen in de geheimen van de schuin van draad.

 

De online masterclass bestaat uit video’s over de techniek, de geschiedenis en hedendaagse toepassingen in schuin van draad. Naast naai- en knip technieken komen aan bod leer je hoe je een schuin van draad patroon maakt. Tijdens de masterclass maak je een jurk waarbij stap voor stap getoond wordt wat je moet doen; van ontwikkeling tot verfijnde afwerking.

 

Om deze techniek dieper te leren begrijpen, bespreekt Leon het werk van couturiers als Vionnet, Galliano en Halston. Naast de stijl wordt ook bekeken hoe deze ontwerpen en patronen zijn ontwikkeld.

 

Aan de hand van zijn eigen creaties en zijn ervaring in de haute couture van Parijs toont Leon hoe hij deze bias cut zelf heeft toegepast.

Het doel is dat je echt leert begrijpen hoe je schuin van draad creaties kan ontwikkelen.

Deelnemers krijgen toegang tot het Youtube kanaal van de masterclass, en op het forum op Facebook kunnen ervaringen gedeeld worden. Als er vragen zijn tijdens deze masterclass, staat Leon tot je beschikking via Zoom of Whatsapp.

 

Meer info of vragen: info@leonleon.com

 

Kosten € 495,-  ex. btw.